Én felváltva használom ezt a piskótát és a tortalapot. Mind a kettőt nagyon szeretem. A tortalapot általában akkor használom ha nagyobb mennyiségű piskóta kell, mivel abba nem kell annyi tojás.
Ennél a piskótánál az alaprecept egyszerű: ahány tojás annyi púpozott evőkanál liszt és annyi csapott evőkanál cukor.
A fenti piskóta azt hiszem nyolc tojásból készült:
8 tojás
8 púpozott ek. liszt
8 csapott ek. cukor
1 késhegynyi sütőpor (elhagyható)
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét pár csepp citromlével és 1 csipet sóval habbá verem (ne nagyon keményre, csak annyira ,hogy legyen tartása. A tojássárgáját és a cukrot is felverem, úgy hogy kivilágosodjon. A lisztet elkeverem a sütőporral. A tojásfehérjére ráöntöm a sárgáját, majd rászitálom a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverem úgy hogy a fehérjét még véletlenül se törjem össze.
Kakaós piskótát ugyanígy készítem csak a kakaó mennyiségét leszámolom a lisztből.( mondjuk 6 ek. liszt és 2 ek. kakaó)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése